Berguzar, Türkiye’nin en büyük ikinci üzüm üretim bölgesi olan Denizli ilinde kurulmuş bir şaraphanedir. 98841 da. alan özellikle Çal, Bekilli ve Güney bölgesinde şaraplık üzümler için kullanılmaktadır. Bölge 17 şarap imalathanesine sahiptir. Şaraphane, Çal ilçesine bağlı Selcen mahallesinde 858 m rakımda bağlar arasında harika bir yere sahiptir.
Şarap için kullanılan tüm üzümler 30 km yarıçap içinde toplanır. Hasat edildikten birkaç saat sonra tüm üzümler şarap için ezilir.
Şarap yapımında bu özel avantaja sahip olan bölge, eski çağlardan beri şarapları ile de ünlenmiştir. Bölgede bulunan tüm eserler, şarabın yapıldığını ve başka bölgelere de nakledildiğini gösteriyor.
Şirketimizin şarapçılık pratiğinde, Çalkarası, Öküzgözü, Boğazkere gibi geleneksel, yerel üzümlerin bir karışımını ve (ataları buradan gelmiş olabilen) modern, ithal çeşitleri kullanılmaktadır. Cabernet Sauvignon, Merlot ve Syrah’ın giderek artan küresel kırmızı şarap portföyü mevcuttur.
Şaraphanenin kendisi stratejik olarak kuzey-güney ekseninde üzüm bağları arasında yer almaktadır. İçerideki ısıyı sabit tutmak ve şarapları dış sıcaklıklardan kaynaklanan günlük ısı değişimlerinden korumak için binada ısı yalıtımlı çimento modüler paneller kullanıldı. İnşaat alanı 900 m2
Makina parkurumuz, paslanmaz çelik tanklar, filtrasyon sistemleri, hasat ve üzüm işleme ekipmanlarını içermektedir. Talep üzerine temin edilebilmektedir.